Breaking

понеділок, 26 червня 2017 р.

Рейтинг найкорисніших для здоров'я продуктів

Експерти Європейської асоціації дієтологів і гастроентерологів склали рейтинг найкорисніших продуктів, які містять необхідні для організму мікроелементи і легко засвоюються.Пише ukr.media
1. Помідори
Перше місце в рейтингу зайняли помідори. Їх цінність – у великій кількості активного антиоксиданту лікопіну, клітковини і калію. Завдяки антиоксидантним властивостям помідори (а також томатний соус, приготований з них) допомагають організму боротися з раковими клітинами, вони також корисні для серцево-судинної системи і допомагають знизити артеріальний тиск.
2. Вівсянка
На другому місці – вівсянка, в якій багато рослинних білків, клітковини, вітамінів групи В і розчинних харчових волокон. Вживання вівсяної каші захищає від підвищеного тиску, очищає травну систему від токсинів. Є вівсянку рекомендується 1-2 рази на тиждень вранці.
3. Ківі
Плоди ківі зайняли третю позицію в рейтинте. Ці фрукти містять вітаміни А, С і Е, їх насіння — жирні кислоти омега-3. Ківі допомагають підтримувати здоров'я судин, артеріальний тиск, також вони прискорюють обмін речовин і допомагають худнути.
4. Виноград
Четверте місце рейтингу отримав виноград. Виноград темних сортів уповільнює процеси окислення в організмі, що захищає від появи злоякісних новоутворень. Також виноград дуже корисний для судин – він перешкоджає утворенню тромбів.
5. Риба і морепродукти
На п'ятому місці риба і морепродукти. В них містяться жири, вітаміни, мінерали та мікроелементи, що покращують стан судин і артерій. Дієтологи рекомендують вживати їх 2-3 рази в тиждень.
6. Броколі
Брокколі – на шостому рядку. Брокколі допомагає організму відновитися після перенесених захворювань, він корисний для печінки, серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, а також при нервових зривах і при порушенні обміну речовин. Також він вкрай необхідний літнім людям, дітям і вагітним жінкам.
7. Авокадо
Сьоме місце зайняли плоди авокадо. Завдяки вмісту особливих жирних кислот авокадо робить міцнішими кровоносні судини і серце, а його ферменти допомагають організму регулювати рівень цукру в крові. Також авокадо позитивно впливає на мозок – при його регулярному вживанні знижуються дратівливість і втому, поліпшується самопочуття в цілому.
8. Яйця
Вчені рекомендують з'їдати мінімум 4 яйця в тиждень. Речовини, що містяться в яйцях, допомагають нейтралізувати шкоду, яку завдає судинах навколишнє середовище. Крім того, вони насичені кальцієм і лецитином, за рахунок чого запобігають швидке старіння.
9. Часник
На дев'ятому місці в рейтингу – часник. Про його корисні властивості відомо з давніх-давен: він допомагає зберегти судини здоровими, а також знижує рівень поганого холестерину в крові. Крім того, вважається, що вживання часнику може запобігти зараження деякими захворюваннями, що передаються повітряно-крапельним шляхом.
10. Оливкова оліяНарешті на десятому місці в рейтингу - оливкове масло першого віджиму. Втримуються мононенасичені жирні кислоти, зокрема - олеїнова кислота, яка знижує рівень холестерину в крові. Оливкове масло легко засвоюється організмом, знижує апетит, прискорює обмін речовин і благотворно впливає на шлунок.