Breaking

понеділок, 26 червня 2017 р.

Поради, як правильно пити воду протягом дня

Ці правила допоможуть правильно пити воду, щоб тіло працювало як годинник.

Наше тіло майже на 80% складається з води. Вона бере участь у всіх життєвих процесах організму. Ці правила допоможуть правильно пити воду, щоб тіло працювало як годинник, передає Ukr.Media.
1. Вода вранці. Під час сну в організмі відбувається багато важливих процесів, які використовують запаси води. Тільки з диханням людина втрачає до 800 мл води за одну ніч. Тепер ці запаси необхідно поповнити.
Поки людина спить, в клітинах, тканин, органів, систем накопичуються відходи, велика їх частина осідає в кишечнику. Саме тому важливо випити кілька стаканів води відразу після пробудження.
2. Пити перед їжею. Для травлення організм використовує багато ресурсів. Потрібна енергія для вироблення слини, шлункового соку і різних ферментів. Тому бажано випивати одну-дві склянки води за півгодини до прийому їжі, щоб стимулювати всі ці важливі процеси і спростити їх.
3. Пити через 2 години після їжі. Вода розбавляє шлунковий сік і ферменти, ускладнюючи процес травлення. Тому бажано пити воду через 1,5-2 години після прийому їжі.
4. Пити під час спортивних тренувань. Активна фізичне навантаження використовує запаси води в організмі. Ми втрачаємо їх з потом і диханням. Тому важливо пити під час тренувань чисту негазовану воду і робити це протягом години після тренування.
5. Чай, сік та інше – не вода. Напої, які ми випиваємо протягом дня, не можна вважати за воду, яка потрібна нашому організму щодня в кількості приблизно 2 л. Йдеться тільки про чисту питну воду, яку клітини використовують для своєї життєдіяльності. Тому крім зеленого чаю, відвару з ягід і свіжих соків необхідно вживати приблизно 2 л чистої води в день.