Breaking

понеділок, 26 червня 2017 р.

Черешня: користь і шкода, калорійність. Корисні властивості, чим корисна черешня?

Чим корисна черешня по лікарським властивостям.Пише ukr.media

Калорійність черешні

Вишня пташина (саме таку назву має черешня) високо цінується за приємні смакові якості. Однак не варто забувати і про корисні властивості цього фрукта. 
Калорійність: в 100 г продукту міститься 50 ккал. 
Харчова цінність: 
білків: 11 м; 
жирів: 04 г; 
вуглеводів: 115 р. 

Користь і шкода черешні

Фрукт багатий пектинами, кислотами (наприклад, яблучною), фарбувальними речовинами з групи каротиноїдів, антоціанів. Користь таких плодів при атеросклерозі і гіпертонії неоціненна. 

По мінеральному складу черешня досить різноманітна. Найбільше в цьому фрукті міститься калію, в ньому також присутні кальцій, натрій, залізо, магній, фосфор, йод, хром, нікель, фтор, кремній, цинк, кобальт, марганець, мідь. З вітамінів варто згадати З, РР, каротин, В6 і В1. 

Чим корисна черешня по лікарським властивостям, так це здатність підвищувати апетит, надавати загальнозміцнюючий і тонізуючий вплив на організм. Дані плоди рекомендується вживати при недокрів'ї і слабкою перисталькою кишечника. 

Якщо організм не засвоює речовини, що містяться в черешні в сирому вигляді, з ягід можна готувати соки або компоти. Так целюлоза легше перетравиться, а кислоти будуть нейтралізовані. 

Користь черешні - в попередженні утворення тромбів, звільнення організму від шкідливих продуктів обміну, «поганого» холестерину, допомоги при неврозах, захворюваннях печінки, нирок, здатності знімати набряки, нормалізувати вагу, позбавляти від больових відчуттів при ревматизмі , артриті, подагрі , стимулювати травлення і т. д. 

Пташина вишня - гарний косметологічний засіб: маски з м'якоті цих плодів знижують шкоду від впливу несприятливого навколишнього середовища, знімають омертвілий верхній шар шкіри, очищають і зменшують пори, живлять шкіру, зволожують її. 

На жаль, корисні властивості черешні абсолютно марні для людей з цукровим діабетом . Таким пацієнтам фрукти не те що не принесуть користі, а взагалі нашкодять. В чому ще може проявитися шкоду черешні? Її протипоказано вживати пацієнтам з порушеною прохідністю кишечника: це просто погіршить і так тяжке захворювання.