Breaking

суботу, 28 січня 2017 р.

Перекис водню: 12 причин мати його в аптечці

Перекис водню – це бактерицидний засіб, який вважають одним з найбільш безпечних та ефективних препаратів для дезінфекції. Цей розчин має здатність вбивати шкідливі мікроорганізми шляхом окислення, таким чином наче “спалюючи” їх. 
Саме завдяки цим своїм властивостям перекис водню чудово підходить і для очищення оселі. А головне, розчин є недорогим та не має жодних побічних ефектів, на відміну від більшості мийних засобів.
Перед тим, як ми розповімо вам, як саме можна використовувати перекис водню під час прибирання, ми хочемо звернути вашу увагу на те, що у продажу найчастіше зустрічається 3% розчин перекису водню. А тепер занотуйте 12 причин, чому перекис водню завжди повинен бути у вашій аптечці.
Столи та дошки для нарізання, які зроблені з натурального дерева, є прекрасним середовищем для поширення таких мікробів, як сальмонела, яку можна виявити у сирому м’ясі. Час від часу варто ретельно обробляти ці поверхні розчином перекису водню, щоб продезінфікувати їх.

Фрукти та овочі

myty-ovochi
Фрукти та овочі, які ви купуєте на ринках та у супермаркетах, вкриті різноманітними видами мікробів, що може негативно вплинути на ваше здоров’я. Для того, щоб їх знищити, додайте у невелику посудину з водою 1/2 склянки розчину перекису водню та помийте у цій рідині куплені продукти.

Холодильник та умивальник

У холодильнику ми зберігаємо продукти, а умивальником користуємось, щоб помити кухонні прибори та продукти. Через те, що на цих предметах може зберігатися велика кількість шкідливих мікробів, ми радимо вам зробити спрей із розчину перекису водню та періодично обробляти цим засобом внутрішні та зовнішні поверхні холодильника та умивальника. Залиште суміш так на декілька хвилин, після чого протріть предмети вологою ганчіркою.

Губки

gubka
Губки та ганчірки на вашій кухні також містять величезну кількість різноманітних бактерій, адже їх використовують для прибирання залишків їжі з посуду та поверхонь. Для очищення та дезінфекції губок приготуйте засіб із розчину перекису водню та води у пропорції 1:1 та занурте у нього всі кухонні ганчірки на деякий час.

Відбілювання білизни

Перекис водню є чудовим засобом для усунення плям з білого одягу, а також для очищення плям крові з тканин чи килимів. Додайте склянку перекису водню до білих речей під час прання або нанесіть цей засіб для дезінфекції просто на пляму.

Омолоджувальна ванна-детокс

detoks
Для того, щоб приготувати омолоджувальну ванну, яка допоможе вам освіжитися та вивести шкідливі речовини з організму, додайте до гарячої ванни два літри 3% розчину перекису водню та посидіть у цій суміші щонайменше півгодини.

Грибок стопи

Виявляється, перекис водню є ще й чудовим помічником у боротьбі із грибком стопи. Якщо вам знайома ця проблема, радимо вам щовечора замочувати ногиу розчині з води та перекису водню у пропорції 1:1.

Інфекції

infekciyi
Перекис водню може допомогти у боротьбі із грибковими та іншими типами інфекцій. Ви можете наносити цей розчин на уражені ділянки по декілька разів щодня, і вже скоро ви помітите позитивний результат.

Кліщі

Кліщі можуть розмножуватися та жити у тих закутках будинку, де їх найважче виявити, проте попри свій невеликий розмір вони здатні наносити значну шкоду вашому здоров’ю. Для того, щоб вивести кліщів, приготуйте розчин з води та перекису водню у пропорції 1:1 та обробіть цією сумішшю ті місця, де найчастіше оселяються кліщі.

Зубна щітка

chyshchennya-zubiv
На зубній щітці також накопичується величезна кількість різноманітних мікробів, які можуть негативно позначитися на вашому здоров’ї. Для того, щоб позбутися цих шкідливих організмів, радимо вам час від часу замочувати свою зубну щітку у невеликій кількості перекису водню.

Зубні болі

Звісно, перекис водню не має знеболювальних властивостей, проте у цього розчину є антивірусні та протигрибкові властивості, подібно до аптечних антибіотиків. Саме тому цей засіб допоможе вам позбутися від інфекцій у ротовій порожнині.

Ополіскувач волосся

volossya-opoliskuvach
Якщо ви хочете зробити своє волосся на декілька тонів світлішим, змішайте 3% розчин перекису водню із водою у рівних пропорціях та нанесіть на своє волосся за допомогою пляшки з пульверизатором після прийняття душу. Зміни будуть незначними, проте колір волосся матиме натуральний вигляд.